JORGE

BIM Manager

Jacques Delens

Zie jij een leven zoals dat van mij wel zitten?

Raadpleeg dan hier de jobaanbiedingen.​

Ben je fan van 3D? Ik leef in 7D!

Inderdaad, vandaag spelen ambitieuze bouwprojecten zich af in niet minder dan zeven dimensies. Vergelijk de vaste telefoon met draaischijf eens met de smartphone van vandaag. Welnu, de wereld van de grote bouwwerken onderging een vergelijkbare technologische evolutie. Zo breng ik samen met een team smart buildings tot stand.

En dat gebeurt dus in zeven dimensies. Om te beginnen zijn er natuurlijk de plannen in 2D en de maquettes in 3D. Daarbovenop houden de huidige buildingmanagementtechnieken en -software rekening met de dimensies tijd (4D), kostprijs (5D), energie-efficiëntie (6D) en de globale duurzaamheid van het gebouw, zoals de planning en het onderhoud (7D). Dit geheel noemen we BIM: Building Information Modeling & Management.

Door alle gegevens aan elkaar te linken, krijgen we in real time een nauwkeurig 360° overzicht van alle werfparameters – van de vooropgestelde doelstellingen tot het eindresultaat. Zo bouwen we vandaag de smart buildings van morgen op een efficiëntere manier. De toekomst maakt deel uit van mijn dagelijkse leven.

Heb je een passie voor toptechnologie en wil je mee de steden van de toekomst vorm geven? De grote bouwondernemingen verzekeren opleidingen en werven diverse BIM-profielen aan.