JONATHAN

Fitter & ploegbaas

Visser & Smit Hanab

Geïnteresseerd in een zeer gegeerde job met werkzekerheid? De grote bouwondernemingen zoeken tal van lassers. 

Bekijk hier de vacatures.

Eens arbeider, altijd arbeider? Qua cliché kan dat tellen! Klaar om te starten in de praktijk en door te groeien?

 

Toen ik in 2002 aan de slag ging als bouwvakker, dacht ik geen moment dat ik ooit deel zou uitmaken van de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk van mijn werkgever, Visser & Smit Hanab.

 

Het werken in openlucht en het contact met collega’s met uiteenlopende nationaliteiten bevielen me meteen. En dat is nog steeds zo. Ik heb me hier nooit een nummer gevoeld. Het tegendeel is waar: hier heerst een sociale bedrijfs- en overlegcultuur.

 

Door de zeer verschillende werven kon ik mij als fitter verder specialiseren in het slijpen van leidingen. Blijkbaar deed ik mijn werk goed, want men vroeg mij om ploegbaas te worden.

 

Ondertussen heb ik ook een vakbondsmandaat, waardoor ik collega’s kan bijstaan en adviseren. Vanzelfsprekend ben ik ook nauw betrokken bij de ondernemingsraad en alles wat met preventie en bescherming op het werk te maken heeft.

 

Vandaag ben ik mee verantwoordelijk voor het voorkomen en oplossen van problemen. Ik bouw dus mee aan een betere toekomst voor iedereen… terwijl ik mijn eigen loopbaan uitbouw.