JONATHAN

Verantwoordelijke Bouwteam  &

grote projecten

Louis De Waele

De grote bouwondernemingen werven mijn toekomstige collega’s aan en dit zijn hun vacatures.​

TGV, metrolijnen, fabrieken, ziekenhuizen, winkelcentra, EIB… 200 boeiende ‘reuze’ projecten!.

Zestien jaar na het behalen van mijn diploma als bouwkundig ingenieur, kan ik een eerste balans opmaken van mijn loopbaan. En die is positiever dan ik ooit kon vermoeden! Nooit gedacht dat ik zo’n impact zou hebben op het stedelijke landschap, in Brussel, in de Gewesten en in het buitenland.

 

Ik specialiseerde mij in prijsstudies, eerst bij de CFE-groepen en vervolgens bij Louis De Waele. Zo kon ik meewerken aan de bouw van heel verschillende infrastructuren, zoals waterzuiveringsstations, een biogasfabriek, metro- en TGV-lijnen, maar ook kinderopvangplaatsen, scholen, ziekenhuizen, woonwijken en winkelcentra…

 

Daarnaast draag ik mijn steentje bij aan tal van grootschalige kantoorgebouwen. Twee jaar lang was ik betrokken bij de bouw van hoofdzetel van de Europese Investeringsbank in Luxemburg. Die noemt men wel eens het ‘glazen schip’ met zijn gedurfde vormgeving, transparantie en massa’s ecologische en energetische innovaties. Daar ben ik best wel trots op.

 

16 jaar: 200 projecten met een waarde van vaak meer dan 200 miljoen euro. Reken zelf maar uit! Ikzelf heb de rekening al lang gemaakt: de vele en gevarieerde menselijke contacten, de technische uitdagingen, het voortdurend bijleren, de passie voor mijn vak… Ik kan tevreden terug- en vooruitblikken. 

 

Ook zin om mee te werken aan werven die het uitzicht van steden veranderen, de mobiliteit verbeteren en gebruik maken van de nieuwste technologische snufjes?