EKHART

Lasser

WILLEMEN INFRA

Geïnteresseerd in een zeer gegeerde job met werkzekerheid? De grote bouwondernemingen zoeken tal van lassers. Bekijk hier de vacatures.

Lasser, geschoolde arbeid, modern en extreem gegeerd!

 

23 jaar geleden begon ik mijn carrière in de wegenbouw bij het toenmalige Aswebo, nu Willemen Infra. Met mijn studies als lasser was het voor mij de ideale start om de arbeidsmarkt in te stappen. Door de jaren heen is er natuurlijk heel wat veranderd. Vroeger was er veel handenarbeid, nu ondersteunen tal van machines ons werk. We gebruiken nu bijvoorbeeld een knipbank voor iets dat dat vroeger nog gebrand moest worden.

Als lasser word ik ingezet voor verschillende werken: van kraanbakken oplassen tot het maken van nieuwe mallen. Op de foto ben ik een rioolafsluiter een het aanpassen naar een andere hoogte.

Goed kunnen samenwerken met elkaar is voor mij heel belangrijk. Wij overleggen regelmatig om ervoor te zorgen dat het werk zo vlot mogelijk verloopt. Soms is dat samen met de atelierverantwoordelijke en soms gewoon onder elkaar.

Meewerken in de wegenbouw geeft de nodige voldoening omdat iedereen het resultaat kan zien en je het achteraf zelf ook kan ervaren.