News 19 Masque construction.jpg

De bouwsector schenkt  mondmaskers aan ziekenhuizen

Verschillende grote bouwbedrijven hebben hun beschermingsmaskers die op bouwplaatsen geworden gebruikt, aan ziekenhuizen gedoneerd. Franki, Duchêne en Strabag deden het onder meer al. Dit is een kans voor ons om al onze leden aan te spreken. Indien u beschermingsmaskers op voorraad heeft, aarzel niet om deze te schenken aan het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

 

De Covid19-crisis treft ons momenteel hard en het is de gezondheidsdienst die in de frontlinie staat. In een tijd waarin veel publieke en private bouwplaatsen stilgelegd werden, zou ons materiaal levens kunnen redden. Ziekenhuizen kampen inderdaad met een groot tekort aan beschermingsmaskers. Strabag, Duchêne, Valens, AB en Franki beslisten al om hun maskers aan ziekenhuizen te schenken.

“De bouwondernemingen kunnen een handje helpen; het is slechts een kleine inspanning en we blijven zoeken naar manieren om zorgverleners te helpen”, zegt Strabag.

“Tegenover de ongekende beroering die de wereld en België in het bijzonder aan het wankelen brengt, bewonderen wij het onvermoeibare werk van de medische wereld”, zei eveneens Christophe Van Ophem, gedelegeerd bestuurder van Eiffage Benelux. “We hebben veel respect voor al deze vrouwen en mannen die elke dag vechten om onze zieken te verzorgen, om dit virus te verslaan en de verspreiding ervan te voorkomen. We zijn ook ontroerd en geschokt om te zien dat dit medisch personeel niet over voldoende apparatuur beschikt om hun eigen bescherming te garanderen en zo de continuïteit van de zorg te waarborgen. Daarom hebben we alle maskers die we in onze filialen en op onze bouwplaatsen hadden, verzameld en aan vier ziekenhuizen geschonken: CHIREC aan Delta, CHU de Liège en UZ Oudenaarde en UZ Antwerpen. We hopen dat dit kleine gebaar de taak van onze artsen, verpleegkundigen en zorgverleners zal vergemakkelijken door hen te voorzien van wat wij beschouwen als basisbescherming. We kunnen alleen maar alle actoren in de bouwsector die over deze apparatuur beschikken motiveren om hetzelfde te doen, het is een maatschappelijke plicht!”

Franki zegt dat het initiatief afkomstig is van Cop en Portier in Wallonië. De maskers zijn donderdag aan het CHU de Huy geschonken. Tegelijkertijd sluit de Willemen-groep zich aan bij het initiatief en onderneemt ook stappen om donaties te organiseren.  

Wij doen dan ook een beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van al onze grote bouwondernemingen. Laten we onze maskers aan het dichtstbijzijnde ziekenhuis schenken.  Alle soorten maskers kunnen nuttig zijn voor verpleegkundigen, artsen of thuiszorgers die wanhopig behoefte hebben aan maskers. Als u meer informatie wilt over hoe u een donatie kan doen, neem dan contact op met het Informatie Centrum Coronavirus op 0800 14 689.