News 15_arbre.jpg

Tree for All: 150.000 bomen geplant in 2019

Rob van Wingerden, CEO Koninklijke BAM Groep : '‘Toekomstige generaties zijn belangrijk voor ons. We moeten helpen de planeet voor ze te behouden. Om die reden kiest BAM ervoor zijn 150e verjaardag te vieren door wereldwijd 150,000 bomen te planten, in plaats van bijvoorbeeld een feest te organiseren.  Bossen spelen een sleutelrol bij bijvoorbeeld het tegenhouden van klimaatverandering en herstellen van biodiversiteit. Bomen zorgen voor schone lucht om in te ademen en nog zo veel meer.’

Natuurlijk lost BAM met het planten van 150.000 bomen niet alle duurzaamheidsproblemen van de wereld op. Dat kan niemand in zijn eentje oplossen; geen enkel mens, bedrijf, regering of land. We kunnen dat alleen gezamenlijk. BAM ziet deze bomen als een symbolisch gebaar om duidelijk te maken dat we als bedrijf serieus streven naar duurzaamheid. In eerste instantie richten ze hen erop CO2 neutraal en circulair te kunnen gaan werken. Er valt nog een hoop te doen. maar dit staat hoog op hun agenda. Ze hopen hiermee ook anderen te inspireren hetzelfde te doen.

Lena Euwens, Directeur Trees for All: “Trees for All heeft 20 jaar ervaring met het planten van bomen over de hele wereld; beter gezegd: met het creëren van duurzame bossen. Op basis van hiervan hebben we 16 locaties geselecteerd voor #BAM150. Wij zullen ervoor zorgen dat deze 150,000 bomen in 2019 worden geplant en duurzaam worden onderhouden.”

 

Het is de missie van BAM om duurzame leefomgevingen te creëren, die het leven van mensen verbeteren. Een van onze duurzame doelstellingen bouwt daarop door: BAM stelt zich tot doel het leven van 1 miljoen mensen te verbeteren met bijvoorbeeld educatie, werkgelegenheid en.. vrijwilligerswerk van onze medewerkers. We nodigen onze collega’s dus van harte uit te helpen met het planten van de bomen in Europa.”